Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar: Onafhankelijke (bege)leiding?!

30 oktober 2023 om 19:30 - 20:30

Het Mutual Gains Netwerk is verheugd een nieuw webinar aan te kondigen, als onderdeel van onze reeks webinars. Laat u inspireren door de inzichten van vooraanstaande experts in de Mutual Gains Approach en neem actief deel aan ons komende webinar:

Onafhankelijke (bege)leiding?!
Mart Scheepers, WesselinkVanZijst
Steven van der Kleij, Rotterdam The Hague Airport
maandag 30 oktober – van 19.30 tot 20.30 uur

We duiken in dit webinar in het verschijnsel van de onafhankelijke voorzitter, procesbegeleider, bemiddelaar of hoe deze rol in een proces ook wordt genoemd. Zij is van buiten de kring van onderhandelende partijen en wordt meestal betaald door één van de partijen. Die partij heeft kennelijk belang bij het bereiken van een uitkomst. In de Amerikaanse literatuur wordt die opdrachtgever convener genoemd. Soms ook wordt van een projectleider verwacht dat hij min of meer onafhankelijk optreedt.

Maar hoe pak je dat in de praktijk aan, onafhankelijk zijn? Wat als je opdrachtgever een bepaalde inhoudelijke oplossing of procesaanpassing wil? En wat als jij zelf ziet dat een bepaalde oplossing voor alle partijen heel goed zou zijn, grijp je dan in? Onafhankelijk, neutraal, onpartijdig… begrippen waar niemand tegen zal zijn, maar hoe geef je er in de praktijk invulling aan? In dit webinar gaan we daarop in aan de hand van de dagelijkse praktijk van Mart Scheepers, Steven van der Kleij en die van de deelnemers. We zullen stilstaan bij de dilemma’s aan zowel opdrachtgever als opdrachtnemerskant en we zullen we samen do’s and don’ts uit de discussie distilleren. Het gesprek zal worden begeleid door Monique Geerdink.

Mart Scheepers werkt als omgevingsadviseur en trainer bij WesselinkVanZijst. Mart kwam voor het eerst in aanraking met de Mutual Gains aanpak bij zijn master Conflict Resolution and Governance aan de Universiteit van Amsterdam. Na enige tijd aan internationale mediation projecten te hebben gewerkt, heeft hij bij WesselinkVanZijst projecten gedaan op het gebied van drinkwater, waterveiligheid, spoor, grootstedelijke problematiek en energietransitie.

 

Steven van der Kleij is Directeur Ontwikkeling & Capaciteit bij Rotterdam The Hague Airport en programmadirecteur luchthavenontwikkeling. Hij werkt al ruim 30 jaar in de luchtvaart. Hij begon als stagiair op RTHA, dat toen nog Gemeentelijke Luchthaven Rotterdam heette. Steven is nauw betrokken bij de totstandkoming van het nieuwe luchthaven- besluit en de bijbehorende rapportages, zoals de MER.

Deelname aan het webinar is gratis.

Gegevens

Datum:
30 oktober 2023
Tijd:
19:30 - 20:30
Evenement Categorie: