Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Leertraject Verbindend Onderhandelen

12 oktober 2023

We hebben het maximaal haalbare er uitgesleept, meer zat er niet in.

Dit hoor je vaak als onderhandelingen zijn afgerond. Maar is dat zo? Of is er een winnende en een verliezende partij? Of ligt er een compromis op tafel waarmee weliswaar iedereen kan leven maar waarmee niemand echt blij is?

Herkenbaar? Pak het anders aan!

Verbindend Onderhandelen gaat uit van wederzijdse winst. Je denkt vanuit belangen in plaats van standpunten. Je vergroot de taart voor je hem verdeelt. Zo werk je aan consensus in plaats van aan een compromis. De training is bij uitstek geschikt als je te maken hebt met complexe opgaven en onderhandelingen waar partijen met verschillende belangen aan tafel zitten. In het leertraject ervaar je hoe mensen reageren in onderhandelings- situaties. Zelfs voor doorgewinterde onderhandelaars is het een eyeopener om te zien hoe sterk mensen denken in standaardpatronen. En hoe moeilijk het is om die patronen te doorbreken. Je ontdekt via theorie en praktijk hoe Verbindend Onderhandelen ruimte creëert. Na de training heb je ervaren hoe Verbindend Onderhandelen in zijn werk gaat. Je bent in staat om zelf de essenties en stappen uit de aanpak door te vertalen naar concreet gedrag in je rol als deelnemer aan een onderhandeling. Verbindend Onderhandelen is gebaseerd op de Mutual Gains Approach (Wederzijdse Winst Benadering), ontwikkeld door Harvard University en het Massachusetts Institute of Technology en op procesmanagement van P2.

Voor wie is het interessant?

  • Strategie- en beleidsmedewerkers van overheden en semi-overheidsorganisaties die regelmatig bij onderhandelingsprocessen betrokken zijn.
  • Managers die voor een opgave staan (in- of extern) waarbij veel partijen betrokken zijn (die misschien al stevige standpunten hebben ingenomen).
  • Managers die initiatieven tot stand brengen waarbij meerdere partijen (ook bedrijfsleven) moeten samenwerken omdat zij het initiatief alleen niet kunnen realiseren.
  • Projectleiders die zich bezighouden met ruimtelijke opgaven, zoals een gebiedsontwikkeling.

Datum

Het leertraject start op 12 oktober met een online webinar van 15.30 uur tot 17.00 uur. De trainings-dagen zijn gepland op woensdag 1 november, donderdag 23 november en donderdag 7 december 2023.
De inloop is vanaf 8.30 uur, we starten om 9.00 uur en eindigen om 17.00 uur.

Investering

De investering bedraagt € 1.999 per deelnemer, exclusief BTW. Dit bedrag is inclusief koffie, thee, lunches ,online leeromgeving en e-learning en het boek ‘Het kan wel!’. Per lesdag moet je rekening houden met 2-3 uur voorbereidingstijd.

Meer informatie is te vinden op de website van P2

Gegevens

Datum:
12 oktober 2023
Evenement Categorie: