Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Masterclass Belangen, waarden en emoties herkennen en ermee werken

2 november 2023 om 09:00 - 20:00

‘De kunst van Verbindend Onderhandelen’

door Paul Manders en Ida Koppen

Waarden zijn nauw verbonden met wie we zijn, met onze identiteit Ă©n je mens- en maatschappijbeeld. Waarden zijn vaak dieper geworteld dan belangen. Waarden zitten soms zĂł in de weg dat het gesprek over belangen niet goed gevoerd kan worden. Je geeft waarden niet zo snel op, ze zijn niet ‘onderhandelbaar’. Maar waarden zijn wĂ©l bespreekbaar te maken en kunnen zo bijdragen aan een goede dialoog.

Als in een onderhandelingsproces jouw waarden niet worden gerespecteerd leidt dat al gauw tot heftige emoties. Hoe uit je die? En hoe kan de procesbegeleider zo vragen formuleren dat die emoties op een opbouwende manier bespreekbaar worden gemaakt? Wanneer vermijd je emoties? Kan de structuur van het proces worden aangepast in geval van (te) heftige emoties? En hoe kunnen negatieve emoties een positieve drijvende kracht worden in je onderhandelingsproces?

Het (h)erkennen en leren hanteren van waarden en emoties bij partijen aan tafel en bij jezelf in je rol als facilitator helpt je om de kwaliteit van een onderhandelingsproces en de uitkomst daarvan naar een hoger niveau te brengen. Wat werkt in de praktijk, welke concepten liggen daaraan ten grondslag en hoe kun je die in je eigen praktijk benutten?

Deze materclass bied je de gelegenheid om te bouwen aan je eigen handelingsrepetoire. Je wordt verrijkt met inzichten en praktische mogelijkheden om effectief te werken met belangen, waarden en emoties. En zoals je van ons gwend bent, stimuleren we deelnemers om actief bij te dragen aan de ontwikkeling van zowel de theorie als best practices.

Kosten en praktische informatie

De masterclass is van 9.00 tot 20.00 uur en kost € 800 per dag exclusief BTW.

De dag is inclusief een kunstzinnig programma en eten. We ontvangen je graag live op ons kantoor in HoutWerk.

Meer informatie op de website van P2.

Gegevens

Datum:
2 november 2023
Tijd:
09:00 - 20:00
Evenement Categorie: