Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Netwerkbijeenkomst over representatie in onderhandelingen

3 november 2023 om 13:00 - 17:00


UPDATE: door persoonlijke omstandigheden zal de netwerkbijeenkomst niet door Marja geleid worden en een ander inhoudelijk onderwerp hebben. Het onderwerp Representatie zullen we graag alsnog op een andere bijeenkomst met elkaar bespreken. De bijeenkomst gaat wel gewoon door, wil je deelnemen en meer over de nieuwe invullen weten, mail dan even.
Leden van het Mutual Gains Netwerk worden van harte uitgenodigd voor een workshop over het thema representatie in onderhandelingen op:

Vrijdag 3 november 13.00-15.00 uur Bij P2, Nijverheidsweg 16G, Utrecht

Onderhandelingen over complexe maatschappelijke opgaven worden gevoerd met vertegenwoordigers aan de onderhandelingstafel. Ondanks de opkomst van verschillende vormen van brede raadplegingen, is werken met een afvaardiging nog steeds actueel. Dat vergt een goed contact van de onderhandelaar met de achterban, een stevig mandaat en vertrouwen vanuit de achterban en aan de onderhandelingstafel. Als procesbegeleider word je geconfronteerd met persoonlijke, organisatie en maatschappelijke belangen, die niet altijd in een lijn liggen. Het uitgangspunt in de Mutual Gains benadering om van deelnemers direct het mandaat vast te stellen, is in de praktijk niet gemakkelijk uit te voeren. Zo vertegenwoordigt een bestuurder van LTO bijvoorbeeld zijn organisatie, maar vertegenwoordigt hij ook de belangen van de boeren in het gebied? Waar lopen we tegen aan en kunnen we daar wat aan doen? Wat dan? Onder leiding van Marja van Schie leggen we ervaringen naast elkaar en we proberen daar lessen uit te trekken. Het gezelschap dient daarom niet te groot te worden, maximaal 15 deelnemers. De bijeenkomst is passend voor introducés als zij met vergelijkbare vraagstukken werken. Wil je als lid deelnemen, of een introducé meebrengen? Stuur ons dan een mail.

Gegevens

Datum:
3 november 2023
Tijd:
13:00 - 17:00
Evenement Categorie: