Waarom MGA?

Stel je voor, je werkt aan een project, maar het loopt niet zo soepel. Er zijn veel verschillende partijen betrokken, iedereen heeft andere belangen en het lijkt wel alsof niemand echt samenwerkt. Hier komt de Mutual Gains Approach (MGA) om de hoek kijken! MGA gaat uit van het idee dat we allemaal van elkaar afhankelijk zijn. We kunnen onze doelen vaak niet bereiken zonder de hulp van anderen. Dit is vooral handig als projecten vastlopen en er behoefte is aan beter samenwerken en afstemmen. MGA schittert echt in situaties waar veel verschillende belangen spelen en lange termijn oplossingen gezocht worden.

Wat maakt MGA anders?

Traditioneel gezien ging onderhandelen vaak over compromissen sluiten waarbij elke partij zo min mogelijk probeert in te leveren, maar MGA gooit het over een andere boeg. Hier draait alles om consensus. Dat betekent dat iedereen aan boord is met de beslissing, wat zorgt voor sterkere en langdurige relaties. Geen winnaars of verliezers hier, maar samenwerken voor het beste resultaat en winst voor alle partijen. Dit is een heel andere benadering vergeleken met de ieder-voor-zich mentaliteit die we meestal zien.

De kern van MGA

Bij MGA draait het allemaal om samen winnen. We bouwen gezamenlijk aan oplossingen en focussen op wat echt belangrijk is: de onderliggende belangen. Het gaat niet om wie het hardst schreeuwt, maar om het vinden van gemeenschappelijke grond. Eerst kijken we hoe we de taart groter kunnen maken, voordat we hem verdelen! Zo zorgen we voor eerlijke en duurzame oplossingen die voor iedereen werken.

Hoe werkt MGA in de praktijk?

MGA is geen rocket science, maar kent een stap-voor-stap aanpak. We beginnen met een goede voorbereiding, leggen alle kaarten op tafel en verkennen samen de mogelijkheden om de taart te vergroten. Daarna verdelen we de waarde en ronden we alles netjes af met duidelijke afspraken die door iedereen kunnen worden nagekomen. Elke fase heeft zijn eigen doelen en activiteiten, wat het proces overzichtelijk en gestructureerd maakt.

Jouw rol in MGA

Om MGA te laten slagen, is jouw houding en inzet cruciaal. Ben je de voorzitter of begeleider? Dan heb je zelfs een sleutelrol! Het is belangrijk om open te staan voor de belangen van anderen en niet te oordelen. Vraag jezelf af: waarom wil iemand dit? En focus op de gezamenlijke opgave, niet op wie de meeste macht heeft.

Hopelijk geeft dit een indruk van wat MGA inhoudt en hoe het een verschil kan maken in onderhandelingen en procesmanagement. Ben je nieuwsgierig geworden? Duik er verder in en ontdek de mogelijkheden van MGA!