Eerste Frans Evers Award for mutual Gains

Op 12 juni 2019 kwamen bijna 100 MGA-professionals en ‘ambassadeurs’ vanuit de hele wereld naar De Witte Vosch in Utrecht om ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren. Tijdens dit event was er een speciaal moment voor de man die de Mutual Gains Approach in de afgelopen decennia een prominente plek heeft weten te geven in Nederland, waardoor ogenschijnlijk onmogelijke opgaven wél gerealiseerd kunnen worden: Frans Evers.

Uit handen van de leden van het MGA Netwerk ontving hij de Frans Evers Award for MGA. Deze prijs is een eerbetoon aan Frans’ werk: de behaalde resultaten in complexe opgaven, het werk dat hij verricht heeft om het gedachtegoed van MGA te verspreiden en zijn inspiratie voor professionals. De award bestaat uit een kunstwerk van Ella van de Ven, dat verbeeldt dat je oplossingen naar een hoger niveau kunt brengen, als je als facilitator belangen weet te verbinden. Dat is waar het MGA-netwerk en alle andere MGA-professionals voor aan de lat staan!

Vanaf 2020 wordt de Frans Evers Award for MGA jaarlijks uitgereikt aan iemand die zich zichtbaar inspant voor MGA in Nederland. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 10.000,- dat hij of zij kan besteden aan de verdere ontwikkeling van het vakgebied. Aan het einde van het jaar deelt de winnaar de opbrengst daarvan met vakgenoten.

De award kwam voor Frans als een totale verrassing. “Mutual Gains zit bij mij ingebakken, ik kan gewoon niet anders. Mijn ambitie nu is het gedachtegoed overdragen aan de volgende generatie. Zodat die generatie weet dat het beter kan en begrijpt dat je daar skills voor moet ontwikkelen. Omdat we écht het verschil kunnen maken. Deze award en het bijbehorende geldbedrag draagt daar aan bij. Ik ben trots op jullie allemaal”.

 

Jury 

De jury van de Frans Evers Award for MGA bestaat uit:

  • Erik Pool, directeur Participatie bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
  • David Laws, Public Mediation Programme, Universiteit van Amsterdam
  • Alexandra van Selm, Programmadirecteur Internationaal MVO Sociaal Economische Raad
  • De laatste ontvanger van de prijs tot aan de volgende uitreiking

Het netwerk heeft Frans Evers gevraagd voorzitter van de jury te worden.

Sponsors

De prijs wordt ieder jaar mogelijk gemaakt door WesselinkVanZijst, Antea Group en P2, organisaties die de ontwikkeling van het MGA-gedachtegoed in Nederland actief ondersteunen.

Meer informatie

www.mga-netwerk.nl

www.wesselinkvanzijst.nl

www.p2.nl

www.anteagroup.nl