Conferentie 4 september 2020

 

‘HOW TO GET BEYOND ANGER AND POLARISATION IN SOCIETY’

In 2019 waren er meer demonstraties dan ooit in de jaren er voor. Vorig jaar zijn 126 wethouders afgetreden of weggestuurd. En meer dan een vijfde van onze bestuurlijke coalities strandde voortijdig. 

Gezonde conflicten kunnen verandering teweeg brengen en energie geven, maar wanneer ze uitmonden in een patstelling en leiden tot polarisatie, lossen we de problemen niet op. Hoe kan het anders? 

HET KAN ECHT ANDERS

Want dat zou je bijna vergeten. Dat er ook veel mensen zijn die het anders willen. En die het beter willen doen. Dat is niet makkelijk, maar het kan wel! Tijdens de conferentie op vrijdag 3 april 2020 laten we voorbeelden uit de praktijk zien, hoe bestuurders, professionals en burgers hierin samen optrekken. Succes behalen, fouten maken en leren hoe het beter kan. Ondersteund door de wetenschap die over de individuele cases heen kan kijken en kan zien wat wel goed werkt. 

Aan het einde van de dag ga je naar huis vol inspiratie, nieuwe inzichten, praktische handvatten en ideeën hoe het anders kan.

Save the date: vrijdag 4 september2020 van 9.00 tot 17.30 uur.

LAAT JE ONDER ANDERE INSPIREREN DOOR:

>    Kenneth Cloke, werkt als beleidsbemiddelaar, docent en dialoog facilitator in Europa en Amerika. Zijn boek over de evolutie van democratie en politiek deed veel stof opwaaien. 

>    Helen Winter, oprichtster van R3solute in Duitsland, illustreert hoe zij vluchtelingen opleidt in peer-mediation. Daardoor kunnen zij conflicten in asielzoekerscentra in Berlijn zelf oplossen. 

>    Practioners van het Mutual Gains Approach Netwerk die elke dag met burgers, bedrijven, maatschappelijke organisaties en bestuurders aan het werk zijn om nieuwe routes te creëren naar oplossingen die werken. 

EEN HANDS ON CONFERENTIE

De conferentie biedt een unieke samenstelling van workshops, zoals:

>    In ‘kort en krachtig’ maak je kennis met verschillende werkvormen die je zelf kunt inzetten.

>    In de ‘verdieping’ gaan de handen uit de mouwen rond een actueel vraagstuk of een verdieping met één van de sprekers.

>    In ‘u en ik’ spreek je één-op-één met een ervaren mediator of beleidsbemiddelaar over een actueel issue.

Een sneak-preview van de onderwerpen die in de workshops aan de orde komen: Emotie als kans; De echte opgave achter de klimaatverandering; Stikstof: hoe kan het misschien wel? Dialoog in een asymmetrisch conflict. 

VOOR WIE

Voor bestuurders en politici van landelijk tot lokaal, beleidsmedewerkers in gebieds-, veiligheids of sociale opgaven, bestuursadviseurs, mediators en beleidsbemiddelaars.

In deze conferentie wordt zowel Engels als Nederlands gesproken.

LOCATIE

Amersfoort

      4 september 2020 VAN 09.00 – 17.30 UUR (i.p.v. 3 april 2020)

KOSTEN

€ 95 per deelnemer exclusief btw. Studenten hebben gratis toegang tot de conferentie. Er is een beperkt aantal plaatsen.

INTERESSE

Zet 3 april 2020 alvast in de agenda! Eind februari ontvang je het programma in jouw mailbox. Wil je je nu al aanmelden, geef je dan hier op.

ORGANISATIE

P2 organiseert deze conferentie in samenwerking met het MGA-netwerk, WesselinkVanZijst, Antea, Doedemocatie, Centrum voor Conflicthantering en Public Mediation Programme van de Universiteit van Amsterdam. 

CONTACT

Heb je vragen, mail dan naar event@p2.nl

http://www.mga-netwerk.nl/dc5253d2-6e89-4ee6-b8a0-ffe78ffac8f5″ alt=”image003.png” border=”0″ class=”Apple-web-attachment Apple-edge-to-edge-visual-media” style=”width:11.3333in;height:0.8125in;opacity:1″>