MGA-professional

Onno van Eijk

Avatar foto

Huidige positie: Strategisch Omgevingsmanager bij de Provincie Zuid-Holland
Achtergrond: Sociaal-Geograaf
Onno is een gedreven professional die werkzaam is als Strategisch Omgevingsmanager bij de Provincie Zuid-Holland.

Hij is actief als:
- Projectleider van het Actieprogramma Versnelling Woningbouw, voor uiteenlopende projecten en opgaven
- Trainer & adviseur Mutual Gains Approach (MGA)
- Serious Game Designer: ontwikkeling, uitvoering en begeleiding.
- Dagvoorzitter/gespreksleider bij congressen, bijeenkomsten en werksessies

In 2020 heeft Onno de Frans Evers Award voor Mutual Gains gewonnen en in 2022/2023 maakt hij onderdeel uit van de jury voor deze Award.

Onno is zeer goed ingevoerd in de onderhandelingsbenadering Mutual Gains Approach en tevens inhoudelijk begeleider van professionele onderhandelingssimulaties. In samenwerking met MGA-netwerkleden en collega's van de provincie geeft hij al meer dan 15 jaar trainingen en advies bij concrete projecten. Op deze manier brengt hij dit gedachtegoed over aan heel veel professionals en organisaties in Nederland. Dit door een ‘learning by doing’ werkwijze.

Vanuit de ambitie om meer maatschappelijke en ruimtelijke kwaliteit te realiseren loopt MGA en gebiedsontwikkeling als rode draad door zijn professionele leven. Door het denken in belangen in plaats van standpunten en het zoeken naar meerwaardecreatie is hij ervan overtuigd dat het in veel projecten zoveel beter en slimmer kan. Niet gaan voor compromissen, maar zoeken naar consensus waarbij vertrouwen de basis is in de samenwerking tussen publieke, private en particuliere partijen. Dit zijn cruciale elementen voor de (ruimtelijke) uitdagingen in Nederland!