Jaarlijkse Mutual Gains Netwerk evenement op 24 september


Succesvol onderhandelen in Projectontwikkeling? Bouwen aan consensus!

Jaarlijkse Mutual Gains Netwerk evenement

Dinsdagmiddag 24 september 2024 van 12.00-18.30 uur op Paleis Soestdijk


Projectontwikkelaars komen tegenwoordig vaker in contact met adviseurs en besluitvormers voor wie de Nederlandse toepassing van Harvard Stijl onderhandelen (in de vorm van Strategisch Omgevings Management, de Mutual Gains benadering of Verbindend onderhandelen) dagelijks werk is.
Voor zowel de projectontwikkelaars als voor de adviseurs en besluitvormers die vanuit dit gedachtengoed werken is het daarom van belang dat projectontwikkelaars beter bekend raken met deze stijl van onderhandelen, en de meerwaarde die deze kan bieden voor hun projecten en processen.

Mevrouw Maya Meijer, winnaar van de Frans Evers Award voor Mutual Gains Approach 2022-2023, heeft daarom in overleg met de jury van de prijs besloten het prijzengeld van 鈧10.000 te besteden aan de verspreiding van het gedachtegoed van consensusgericht onderhandelen onder Nederlandse projectontwikkelaars.

De jaarlijkse bijeenkomst van het Mutual Gains Netwerk wordt dit jaar op Paleis Soestdijk gehouden, waarvoor ook een 60-tal mede door MeyerBergman aangedragen projectontwikkelaars worden uitgenodigd, naast de leden van het Mutual Gains Netwerk en andere MGA-ge茂nteresseerden. Er is ruimte voor in totaal maximaal 100 deelnemers. De bijeenkomst duurt de hele middag, waardoor er ruimte is voor de deelnemers om met elkaar over een specifieke situatie te onderhandelen. En natuurlijk ook om na te praten en plannen te bedenken.

In de woorden van mevrouw Meijer: 鈥In het jaar daarna bieden we, in samenwerking met de bedrijven die de prijs hebben ingesteld, twee tot driemaal een middag en avond voor verdere ontwikkeling aan. Daarin wordt doorgepakt op wat men van de dag op Soestdijk heeft meegenomen. Deze bijeenkomsten zijn ook toegankelijk voor medewerkers van de mensen die op Soestdijk aanwezig waren. Dit alles tezamen wil ik graag de Soestdijk Academy noemen. Omdat het om een samenwerking met het netwerk van aangesloten personen en bedrijven gaat, zal niet sprake zijn van concurrentie met bestaande activiteiten, in tegendeel: de bedoeling mag ook zijn dat (nog) meer mensen bestaande opleidingen bezoeken. De toekomst waarin allerlei klemmen op noodzakelijke ontwikkelingen bestaan, heeft dat nodig.

Meld je daarom snel aan voor deze belangrijke middag over consensusgericht onderhandelen in projectontwikkeling, op het prachtige Paleis Soestdijk!

Programma

12.00Ontvangst op Paleis Soestdijk, walking lunch, mogelijkheid het paleis te bekijken
13.15Wandelen naar de Orangerie, waar de zitplaatsen in 6-tallen zijn gerangschikt rond tafels
13.30Welkom en opening
Mevrouw Meijer, winnaar van de Frans Evers Award voor MGA 2022-2023
13.40Proces, procedure en inhoud bij projectontwikkeling, de struikelstenen
Hans Mommaas, voorzitter Commissie m.e.r., oud-directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving
14.00Enkele ervaringen met toepassing van MGA in de ontwikkelingspraktijk 
Martien Kuitenbrouwer: stedelijke omgeving
Marja van Schie: landelijke omgeving
14.30Werksessie instructies en individuele voorbereiding
(de algemene instructies worden vooraf aan deelnemers toegestuurd)
15.00Start gesprekken
16.45Debriefing, introductie vervolgbijeenkomsten van de Soestdijk Academy
17.30Afronding en napraten (er zijn informatietafels met info over bestaande opleidingen) 
18.30Sluiting

Als je lid bent van het Mutual Gains Netwerk, of genodigde, wordt er voor dit evenement geen bijdrage gevraagd. Ben je geen lid, dan zijn de kosten 鈧40. Meer praktische informatie is te vinden op de pagina met het aanmeldformulier.