- Dit evenement is voorbij.
Webinar: Hoe MGA behulpzaam kan zijn bij de realisatie van een asielzoekerscentrum
13 mei om 19:30 - 20:30
Het Mutual Gains Netwerk is verheugd een nieuw webinar aan te kondigen, als onderdeel van onze reeks webinars. Laat u inspireren door de inzichten van vooraanstaande experts in de Mutual Gains Approach en neem actief deel aan ons komende webinar:
Hoe MGA behulpzaam kan zijn bij de realisatie van een asielzoekerscentrum
Mirjam van Oosterhout (P2) en Annemieke Reekers (opdrachtgever)
maandag 13 mei – van 19.30 tot 20.30 uur
Met of zonder spreidingswet, de vestiging van een asielzoekerscentrum is zelden eenvoudig. De onderhandelingen vinden plaats aan verschillende tafels. We bespreken een concrete casus waar het vestigingsbesluit al door de gemeenteraad genomen was, voordat de spreidingswet in was gegaan. Na het gemeentelijk vestigingsbesluit vindt de onderhandeling tussen de gemeente en het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) plaats. Wanneer en hoe krijgen de belangen van de buurt een rol plaats in het proces? Waar worden buurtbewoners wel en niet bij betrokken? En hoe ga je om met de belangen van de toekomstige bewoners van het asielzoekerscentrum? Dit webinar gaat over een actuele praktijkcasus. Mirjam van Oosterhout (P2) en Annemieke Reekers (opdrachtgever) vertellen hoe zij dit in hun gemeente hebben aangepakt. Zij geven een inkijkje in het proces dat ze volgen en welke essenties van MGA wel of niet toepasbaar zijn in dit proces.
Meld je hier aan voor dit (gratis) webinar
Mirjam van Oosterhout werkt bij P2 en sinds 4 jaar bewust met de Mutuals Gains Approach bezig. Zij is actief als procesmanager op de huisvesting van aandachtsgroepen en/of als programmamanager van een integrale gebiedsaanpak in kwetsbare wijken. Opdrachtgevers zijn (samenwerkingsverbanden van) gemeenten, de rijksoverheid, woningcorporaties, zorg- of welzijnsorganisaties. Kenmerk van deze processen is dat het vaak ingrijpende processen zijn voor bewoners of hun omgeving met verschillende belangen en weerstand. Het gericht op tafel krijgen en aandacht geven aan deze belangen en helder zijn over de mate van invloed is een belangrijk leidraad in haar werk.Â
Annemieke Reekers is een ervaren manager, directeur en toezichthouder. In Alphen aan den Rijn leidt zij het programma nieuwkomers dat integraal verantwoordelijk is voor alle aspecten van de opvang van Oekraïense vluchtelingen en asielzoekers. Haar kracht is het bereiken van resultaten in een weerbarstige maatschappelijke context met verschillende belangen of crisissituatie. Haar uitgangspunt is altijd oog houden en inzetten op wat er voor het overbruggen van tegenstellingen noodzakelijk is, met respect voor de ander. In de totstandkoming van het AZC in Alphen aan de Rijn geeft zij prettig en daadkrachtig leiding aan een proces om tot gedragen oplossingen te komen, waar veel belangen intern en extern spelen.