Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar Transparantie in onderhandelingen: een vloek of een zegen?

8 april om 19:30 - 20:30

Het Mutual Gains Netwerk is verheugd een nieuw webinar aan te kondigen, als onderdeel van onze reeks webinars. Laat u inspireren door de inzichten van vooraanstaande experts in de Mutual Gains Approach en neem actief deel aan ons komende webinar:

Transparantie in onderhandelingen: een vloek of een zegen?
Thijs Kraassenberg & Jeroen Medema (WesselinkVanZijst)
maandag 8 april – van 19.30 tot 20.30 uur

Als je de krant openslaat, het journaal kijkt of een onderwerp volgt op sociale media is er een grote kans dat je iets ziet dat raakt aan het onderwerp transparantie of een gebrek eraan. In hoeverre is Omtzigt open over zijn afwegingen bij de onderhandelingen over een nieuw kabinet? In hoeverre zijn alle cijfers over Chemours gedeeld of kan een rapport over de Toeslagenaffaire al naar buiten? Werken aan maatschappelijke vraagstukken levert automatisch vragen op over het delen van informatie met degene die het aangaat. Maar wat deel je dan en met wie? Voor professionals in de praktijk van consensus gericht onderhandelen levert transparant willen zijn allerlei dilemma’s op, want hier op een gewaardeerde manier invulling aan geven blijkt nog niet zo eenvoudig.

Jeroen Medema en Thijs Kraassenberg hebben hier in hun publicatie ‘Transparantie in het publieke domein’ onderzoek naar gedaan. Tijdens dit webinar gaan zij met u in gesprek over vragen en dilemma’s als: Wat verstaan we onder transparantie? Waarom krijgen we lang niet altijd applaus als we oprecht transparant willen zijn? Wat is er voor nodig om transparantie constructief te laten werken en dienend te laten zijn bij het aanpakken van maatschappelijke vraagstukken?

 

Jeroen Medema is adviseur bij WesselinkVanZijst en inmiddels iets meer dan 10 jaar actief als practitioner in het vakgebied van MGA. In het werkveld is hij actief als (organisatie)adviseur en onafhankelijk procesbegeleider bij complexe vraagstukken rondom opgaven in een veelvoud aan sectoren, waaronder de water-, energie-, veiligheid-, luchtvaart-, infrastructuur-, sociale woningbouwsector en nog verschillende anderen. Naast zijn werk in het veld is hij actief als trainer en mediator en werkt hij aan kennisoverdracht door het schrijven van boeken, publicaties en blogs. Zo schreef hij recent samen met Thijs Kraassenberg een publicatie over transparantie.

Thijs Kraassenberg werkt als adviseur in opdracht van organisaties in de publieke en private sector aan opgaven waarbij de samenwerking tussen partijen en met stakeholders een grote rol speelt, en onder druk kan staan. Vaak is dat een grote uitdaging. Meestal is zijn rol gepositioneerd tussen een of meerdere overheden, burgers, NGO’s en bedrijven. Thijs heeft een achtergrond in gedragswetenschap en heeft die de afgelopen 20 jaar ingezet in allerlei situaties. Het verdiepen in en toepassen van de Mutual Gains Approach vormt daarbij een rode draad.

Gegevens

Datum:
8 april
Tijd:
19:30 - 20:30
Evenement Categorie: